Ensimmäinen blogi. Sunnuntai ilta. Uusi viikko alkamassa ja pitäisi vielä katsoa läksyt läpi. Mutta sitä ennen halusin kirjoittaa jotain syvällistä.

Rupesin miettimään onnea ja kaikkea mitä siihen kuuluu. Mieleeni tuli monia asioita ja kysymyksiä.

Kuinka haurasta onni onkaan?                                                                                                                                                                                                  Miten onni määritellään?                                                                                                                                  Miten voi tulla onnelliseksi?

Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan tunne jossa tuntee, että elämä on hyvää. Joidenkin tutkijoiden mielestä genetiikka ja eri luonteenpiirteet vaikuttavat siihen, kuinka onnellinen ihminen voi olla. Monet kuuluisat filosofit ovat pohdiskelleet onnellisuutta kautta aikain ja muunmuuassa Aristoles kirjoitti kirjaansa näin: onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat itsestään tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.

Ihmiset tulevat onnellisiksi erilaisista asioista.

Joku siitä, että oma kulta tuo aamiaisen aamulla vuoteeseen.                                                                          Toinen siitä, että näkee kauan kaipaamansa ihmisen monen vuoden jälkeen.                                                        Kolmas tulee onnelliseksi kun kiireellisen työpäivän jälkeen vieras ihminen päästää ohi kassajonossa.

Näitä asioita on miljoona. Rakkaus, onnistuminen, hyvät ystävät, uusi hajuvesi, suklaa, hymy...

Muistakaa hemmotella itseänne ja nauttia elämästä, tehdä toisia ihmisiä onnellisiksi. Kenties jonkun tuntemattoman ihmisen päivä pelastuu sinun hymylläsi ja välittämisellä. Olkaa läsnä. Rakastakaa ja vihatkaa.

Hyvää yötä ja erinomaista koulu-/työ-/ihan mitä tahansa viikko kaikille!